maanantai 30. joulukuuta 2013

Skonsseja, makaronilaatikkoa ja granaattiomenaa.



Nukuttiin taas pitkään. Aamupalaks kriikunarahkaa ja tiskihuoltoa. Leivoin myös skonsseja, ohje alempana. Sit lapsi pääsi kunnon pyörälenkille kun mä kävelin ja hölkkäsin sen kans Tarjoustalolle. Sieltä löyty niitä lasisia Venetsialyhtyjä, joitten kynttilät palaa varmaan 48h. Mun mielestä ne on niin kauniita, et niissä on kiva myöhemminkin talvi-iltoina poltella tuikkuja. Joku tarjoushuulikiilto ja ripsari tarttu kans mukaan ja sellaset hyttyskarkotinläpyskät (niitä käytetään hevosilla ja nyt löyty tosi edulliseen hintaan myös ihmisille). Ostin sellasen myös tosi pahasta kesäihottumasta kärsivälle ponille. Sillä on kyllä aina loimi kesällä päällä, mut hännän ja harjan se hankaa "piloille" joten jos sen harja tai häntä säilyis ens kesänä paremmin ku läpyskän voi kiinnittää letittämällä harjaan tai häntään.
Syötiin makaronilaatikkoa ruuaks ja lähdettiin mammalle, mukana skonssit ja hunajaa. Oikeesti skonssit kuuluis nauttia kermavaahdon ja hillon kans, mut meil ei nyt ollu kermavaahtoo ja arvelin, et hunaja toimii aina. Pelailtiin vähän liikennepeliä ja tultiin kotiin. Iltapalaks söin eilen Lidlistä ostetun granaattiomenan ja skonssin. Yritän kovasti pudottaa 7kg ennen kesää, mut herkut on hyviä.. Alotan tosiaan kohta työt uudessa paikassa, siel ei ehkä ehdi herkuttelemaan ja jos löytyis uus iso poni tai heppa liikutettavaks, niin sit ois viel isompi liikuntamotivaattori.

Mä niin toivon, et löytäisin kivan hepan/hepat, mitä vois käydä välillä ihan tosissaan treenaamassa. Paras ois, jos tolle 4-vuotiaalle löytyis samasta paikasta poni, jolla vois mennä käyntiä, ni vois ehkä käydä välillä samaankin aikaan köpöttelemässä.
Flunssakin ehkä vähän helpottaa. Uimahallikeikka ei lapsen ja mun flunssan takia tänään onnistunu, mut jospa vaikka perjantaina, tai sit 11.-12.1. viikonloppuna..


Tässä skonssien ohje:

4dl vehnäjauhoja (laitoin vähän täysjyväjauhoja joukkoon)
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
100g voita tai margariinia kuutioituna

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon kuutioitu rasva käsin tai sekoita koneella.

2dl piimää tai maustamatonta jogurttia

2. Lisää neste joukkoon ja sekoita taikina puolihuolimattomaksi, ei tarvitse olla aivan sileää.

3.  Voitele kananmunalla. Halutessasi voit ripotella päälle vaikka mantelijauhetta.

Muotoile taikinasta "pötkylä" ja leikkaa se n. 8-10 kolmionmuotoiseen osaan. 

Paista 225 asteessa 10-15min.

Nauti mielellään lämpimänä, tai ainakin saman päivän aikana esim. teen tai kahvin kanssa.
Väliin sopii hillo, kermavaahto ja hunaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti